[PDF] Unlimited ↠ 7 Hari Mencintaiku : by Siti Rosmizah [PDF] Unlimited ↠ 7 Hari Mencintaiku : by Siti Rosmizah - 7 Hari Mencintaiku, Hari Mencintaiku Khuzairi dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah wala

  • Title: 7 Hari Mencintaiku
  • Author: Siti Rosmizah
  • ISBN: 9789675822018
  • Page: 483
  • Format: Paperback

[PDF] Unlimited ↠ 7 Hari Mencintaiku : by Siti Rosmizah, 7 Hari Mencintaiku, Siti Rosmizah, Hari Mencintaiku Khuzairi dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan Hei Khuzairi kau dengarKhuzairi da

7 Hari Mencintaiku

[PDF] Unlimited ↠ 7 Hari Mencintaiku : by Siti Rosmizah [PDF] Unlimited ↠ 7 Hari Mencintaiku : by Siti Rosmizah - 7 Hari Mencintaiku, Hari Mencintaiku Khuzairi dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah wala 7 Hari Mencintaiku

  • [PDF] Unlimited ↠ 7 Hari Mencintaiku : by Siti Rosmizah
    483Siti Rosmizah
7 Hari Mencintaiku



704 thought on “7 Hari Mencintaiku

  1. Maaf tapi aku tak paham i Tak paham dengan segala watak antoganis yang berduyun2 dlm naskah ini.ii Tak paham dengan watak Mak Leha yang x pernah diberi cahaya keinsafan biarpun bermacam petunjuk dan tragedi demi tragedi yang berlaku dalam keluarganya.iii Tak paham dengan watak Mia yang di twist kan 360 darjah mulanya jahat ya amat, last2 jadi watak adiwira pula.iv Tak paham dengan watak Khuzairi yang terlalu di putih kan, namun berkali kali dipandang terlihat betapa tebal kedayusannya sebagai se [...]


  2. Cuti raya selama dua minggu ternyata tidak memberi hamba bonus masa yang cukup untuk menulis review novel ini yang sudah lama tertangguh Jemari hamba juga terasa beku untuk menaip reviewnya, mungkin kerana novel ini secara purata menerima empat bintang dari pembaca lain Dan, perlu kiranya hamba memberitahu ini sekadar pendapat peribadi hamba yang baru pertama kali berkenalan dengan tulisan Siti Rosmizah.Baiklah, pertama tama hamba menyukai kisah kekeluargaan dalam novel ini Siti Rosmizah tidak m [...]


  3. Permulaan cerita membuatkan sy menyampah gila2 kat semua watakbukan setakat Mia je sy menyampahKhuzairi pun samaa smpai berhari2 nk habiskan disebabkan ke menyampahan tersebuthaha.gat nk bg 3 bintang je bila dah nak habis cerita time Buntat meninggalMia pun mula menyesalKhuzairi dah x layan Mian then nk kawin dgn org lain dan masa 7 hari sebelum Kuzhairi nk kawin tu lah part yg paling menyentuh hatiterus sy rasa Mia dimaafkan oleh si pembaca ini walaupun keseluruhan cerita buat sy menyampah kat [...]



  4. Ya, saya baru terhegeh hegeh nak baca sebab dramanya, sebab Dr Khuzairi, Buntat, Helmi, Pak Samad gegar kamera dan tak sabar nak tahu penamatnya LOL


  5. too long, too draggy perisanya sama dengan novel novel yang lain tapi tulisan siti rosmizah sgt baik, cuma kurang gemar plot nya


  6. Dah diadaptasi ke bentuk drama pun lakonan Siti Saleha sebagai Mia Walaupun saya peminat tegar Siti Saleha, saya tak tonton pun drama tu Tapi Encik Suami pula yang beria ia.Alkisahnya Mia dinikahkan dengan Khuzairi Tapi kisah cinta satu hala ni banyak sungguh rintangan Selalunya si suami yang tak cintakan si isteri tapi kali ni sebaliknya Dan panjang benor ceritanya sampaikan dah tiba satu tahap tu saya rasa patut tamatkan saja tapi meleret pula.Ramai yang tak suka dengan Mia Tapi saya suka Mema [...]


  7. terbaik okeh hehe Alhamdulillah, boleh baiki persepsi sy kat SR lps baca TIMA dulu huhu this book not bad, malah mmg terbaik 1 heroin yang tak tau nak describe camane, prefer to call her BAD GIRL kut, sangat rare boleh jumpa suka tahap apa ntah baca bab Mia berbalas kata dengan Mak Leha, mak mertua dia tu Part paling suka, masa tengah nak jawab soalan Khuzairi pasal hukuman yang akan dikenakan kalau Helmi menyerah kat polis Sempat lagi tu dia makan asam dalam pada nak manjawab I LIKE.2 Khuzairi [...]


  8. superb best komen KHUZAIRI alangkah bertuah nyer kita klu dpt peneman hidup seperti Khuzairinyabar thp gabannyayangrtanggungjawabdan baik giler MIA Mia memang krg ajarkadang2 tindakan dia betul jugakdah klu mak mertua Mak Leha selalu buat panas hati diamang lah dia marahklu aku pon aku akn marah jugak MAK LEHA mcm mane menantu tak krg ajar klu perangai mak mertua pon dua kali lima jer dgn menantupatut nyer sbg org tua, kena lah nasihatkan menantu sama2 krg ajar dgn menantukin berapilah menantu t [...]


  9. aku memang suka giler kat novel nieeei love the hero khuzairi and the heroin mia adriana mang patut beli n patut baca.airi nie memang seorang yang sangat sabar smpaikn feeling dia sendiri tak de orang nk care.mia pulak seorang yang sangat angkuhklumlah orang bandar kan.haha,,tapi,one day,,khuzairi pergi ke satu lawyer company utk solve kan masalah adik dia yang tolo helmi tp dia tak tau pulak yg mia kerja kat situterkejut punya terkejut dia dgn zaidi bila tau yg mia kerja kat situtapi masa tuu,m [...]


  10. Garapan cerita yang menarik hasil gabungan idea2 dari 3 novel sebelum ini Tidak menjemukan walaupun ceritanya sehingga 1047 muka surat untuk dihabiskan.heheheheheheehrsengkang mata untuk habiskan sampai deman2 hehehehehehe Ermmmm Bahagia kan dapat teman hidup macam watak khuzairi tu.dicintai dengan sepenuh jiwanya Menerima cinta yang hadir dalam hidupnya tanpa mengharapkan kesempurnaan Hanya sekelumit bahagia sudah mencukupi ERmmmm ada ker lealki seperti itu dalam dunia hari ini yer


  11. Storyline, draggy too many antagonist Banyak tukang cucuk But Heroin Jahat, I like Will buy coz Kuzairi to me is sweet a husband behind a Nauzubillah wifey that turned loyal after time Thank you Pak Samad for being the catalyst to this marriage Mak Leha Helmi Puan Hayati Diorang buat aku baca cerita ni dgn geram Hehehe Will soon buy this book.


  12. Kuzhairi and Mia Adriana Both makes the tale going without boring and as a spice add up like Kuzhairi mom dad and Villain characters but as usual a happy ending What I love most is even though Mia is arrogant lady but she know how to bring herself unlike Syakila hypocrite _



  13. first thing I said after reading the last page of this book ARGH FINALLY 7 Hari Mencintaiku is the first Siti Rosmizah book that I read Usually, for most books, saya akan skip beberapa mukasurat sebab it gets boring or meleret in the midst of the book but not for 7 Hari Mencintaiku Penulis berjaya membuat saya selak setiap mukasurat dan baca hampir setiap line in the book Seriously, very few books have made me do that so it s a very good thing I really love the characters in the book Kesemua wat [...]


  14. First of all, aku rasa novel ni mengarut Terlampau meleret Baca buat sakit hati dan sakit kepala mencari kerelevanan plot cerita ni.Mia Adriana aku tak kisahlah kau anak orang kaya ataupun muka kau lawa macm bidadari, but seriously a person can be shameless and rude like her Mungkin ada la kan, tapi aku tak nampak sebab untuk SR tulis 3 4 daripada buku ni pasal keburukan je kan and just an overnight she changed 360 seriously Then kemudian, kau minta suami kau cintakan kau selama 7 hari sebelum d [...]


  15. Penulis Siti RosmizahPenerbit SR PublicationISBN978 967 5822 01 8Harga RM 32.90 RM 35.90M S 1048Cetakan 1 2011Silap aku juga, kerana jatuh cintaInsan sepertimu, seanggun bidadariSeharusnya aku, cerminkan dirikuSebelum tirai kamar aku bukaUntuk mengintaimu Blurb Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian un [...]


  16. khatam untuk kali kedua rasanya.l sr kalau baca memang sok sek sok sektangkap leleh orang kataapapun suka watak khuzairi waktu dia layan miaring sangat.rasanya dlm realiti nk jumpa lelaki macam watak khuzairi ni 1 dlm sejuta kot tapi tak suka sikap dia yg terlalu ikutkan cakap mak tiri dia sampai tak berani nak bagitau pendirian dia.ka dengan watak mia walaupun mulut n bahasa dia ya ampuntapi ada terselit kebenaran dlm apa yg dia cakap n sindirmang bertemu buku dan ruas la kalau dgn mak leha tuk [...]


  17. Tak perlu komen banyak Walaupun drama sangat tapi author managed to take me to end of the story Cerita best.




  18. 5 5The bestl from this author never disappoint me Shes genius sebab habis semua orang ak sakit hati.jap orang lain jahat.kejap kang orang lain pulak huat hal rase emo ak 50 50 la kantakde la nak emo kt 1 watak je jahat tahap dewa anwy really enjoy thisi had this like 2 or 3 years back then n till now batu nakce.od dah datang.emmmmm


  19. Kalau dilihat pada jalan ceritaianya biasa2 jer, gaya penyampaiannya yang berjaya membawa emosi aku terikut ikut dengan jalan ceritanya sedih, geram, marah, sakit hati, terharu, dll Inilah novel yang paling lama aku ambil masa tuk menghabiskan pembacaannya Aku perlu berhenti henti kerana penat melayan jalan cerita emosi hingga aku perlu berselang membaca novel lain di antaranya untuk hilangkan rasa penat tu Ye lah, mana tak penattebalan novel ni kan seperti 2 buah novel yang bercamtum dua Pe2 pu [...]


  20. Dalam hitungan kurang dari 7 hari, ALLAH telah memampukannya meyakinkan hati malaikatku yang tak bersayap, Ibu Sungguh, aku tabik dengan kesungguhan dia Semoga rasa ini adalah rasa yang ALLAH ridhoi, semoga desir ini adalah desir yang tak meluluh lantakkan iman,semoga damai ini adalah damai yang tak melalaikanALLAH, jaga selalu hati hati kami,tegur kami dengan cara Mu yang senantiasa bersahabat Alhamdulillaah atas segala halTerima kasih banyak banyak kepada kalian, sahabat S


  21. Inilah novel Siti Rosmizah pertama saya baca Tak sangka sangat, habis dalam dua hari Hands down, it s the best novel I ve ever read Gaya penulisan bersahaja, bahasa simple, langsung tak meleret, tak ada bungax2 yang tak perlu, saya betulx2 smitten sampai terlalu sukar nak berhenti baca Cerita berkisar kehidupan yang pasti bukan luar biasa namun dinukilkan dengan begitu entah, saya memang betulx2 tak tahu nak explain Just that this is definitely worth my time walau dah dua malam tidur pukul 2pagi [...]


  22. bagi saya ceritanya menarik, cuma agak meleretlelah saya nak menyudahkan novel tebal nidan saya rasa inilah kali pertama saya tak suka heroinnyaadap sangat dan tak hormat orang tuamang watak yang minta penamparal2 cerita saya banyak kali menangguhkan bacaan dengan mbaca novel lain dulu Mia dah insaf, baru la saya laju sikit saya baca novel niwatak hero dia saya sangat sukalelaki penyabar dan setia pada cinta


  23. Karya yang meruntun jiwa sesiapa yang membaca dan menonton Karya ini telah pun diadaptasi Adaptasinya juga tidak mengecewakan Berbeza dari karya yang lain dari segi jalan penceritaan Satu yang sama semua karya Siti Rosmaizah akan membuatkan anda menangis.Conclusion Tahniah Siti Rosmaizah kerana membawa pembaca anda balik ke reality kehidupan.


  24. at firstx like as it saw the soft spot of a manbut in the middle of the story actually it shows how a man care for a women and willing to take all the hasty things happen for the love of a lady.d in the end once she realise that the man that she hate so much is the person that she really love true love do come around at the endNovel no.4 from CT rosmizah


  25. i couldnt stop crying Khuzairi is just in my lists to Mia Adriana, he s worth it i loved the way the writer sum all the scenes in a nice way keep a good work Siti Rosmizah always impress me.


  26. tak dinafikan apabila mula membaca novel ni, rasa mcm menyesal sgt menyampah pun ada dgn watak Mia Perempuan yg tiada sopan santun, panas baran dan lepas laku suka sgt dgn watak hero sgt penyabar OMG suka sgt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *